Podeli članak

Uskoro će se u izdanju jagodinskog ,,Gambita“ pojaviti nova knjiga istaknutog jagodinskog novinara, publiciste i pisca pod naslovom ,,Kad misli naviru“.
– Knjiga nano proznih zapisa Radeta Milosavljevića ,,Kad misli naviru“ unosi i te kakvo osveženje u svekolike tokove savremene srpske literature. Autor na osoben način, minuciozno, poput velemajstora u fudbalu kakav je nekad bio Edson Arantes do Nascimento Pele, uspeva driblingom duha da nam prezentira čitav svet u sebi i oko sebe, pa i čitav Kosmos. Uz to, Rade Milosavljević kao rodjeni velemajstor, to čini sugestivno i lirski, ali i edukativno, u jednom do tri reda, čime se, kao i po naglašenom efektnom poentiranju, svrstava u sami vrh svetskih kratkopričaca ili nano –romansijera – zapisao je , pored ostalog, u svojoj recenziji književnik Bajo Džaković, a svoje, takodje veoma afirmativne, recenzije napisali su i književnici Miroslav Dimitrijević i Dejan Bogojević.
Pre ove Rade Milosavljević objavio je obimnu antropološku studiju ,,Radovanjci – od Vinče do Resave“ i knjigu stihova i kratkih priča ,,I opet ljubav“ o čemu smo pisali u više navrata.