Podeli članak

U utorak, 11. decembra sa početkom u 18 časova u Narodnoj biblioteci u Jagodini biće predstavljen nagradni konkurs Evropski dnevnik, namenjen učenicima srednjih škola sa teritorije Srbije.

Konkurs je raspisala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a teme konkursa su obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019. Srpski srednjoškolci će tako imati prilike da konkurišu svojim kreativnim i inovativnim radovima u četiri kategorije, a teme su

• EU i ja;

• EU i Srbija;

• Čuvajmo našu životnu sredinu;

• Zdravi stilovi života;

• Aktivno građanstvo;

• Prevencija nasilja.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine.

Da podsetimo, u januaru ove godine u biblioteci je predstavljen projekat Evropski dnevnik za 2018. godinu. Predstavljanju su, pored mnogo drugih jagodinskih srednjoškolaca, prisustvovale i učenice gimnazije Zorana Janković, Maša Antonijević i Aleksandra Tasić. Ove tri gimnazijalke su učestvovale na konkursu i na čelu sa mentorkom Anom Stanković, profesorkom istorije, sa svojim radom “Klefiševa vila” osvojile drugo mesto i kao nagradu dobile putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč. Više o ovome možete pogledati na sajtu gimnazije .

Pozivamo učenike i profesore da prisustvuju promociji nagradnog konkursa u sali biblioteke i informišu se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.

Publikaciju Evropski Dnevnik 2018-2019 i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs . Narodna biblioteka Radislav Nikčević u Jagodini je članica EUTEKA bibliotečke mreže – EU u vašoj biblioteci koja ima za cilj informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. Više o EUTEKA mreži www.euinfo.rs-euteka.

Milun Vasić

Odeljenje za kulturno-obrazovne programe

i podsticanje čitanja