Podeli članak

U muzičkom studiju Čede Marjanovića privodi se kraju snimanje drugog muzičkog izdanja poznatog jagodinskog kantautora koje će se pred ljubiteljima muzike i poezije pojaviti pod naslovom ,,Pevam pesnike“.
Radi se o 12 pesama koje su komponovane na stihove umetničke poezije Svetog vladike Nikolaja ( Velimirovića), Slobodana Žikića, Trenta Reznora, Svetlane Cece Todorović, Vlada Spiroskog, Dragice (Matejić) Šreder, Baja Džakovića i samog autora.
– Poslednjih decenija, iz raznoraznih razloga gde prednjači sumanuta i isprazna trka za materijalnim bogatstvima, poezija je potisnuta u drugi plan iako se od vajkada zna da je ona ne samo kraljica reči, već i najsofisticiraniji izraz duha. Ja sa poezijom, inače, živim već decenijama, kao i sa gitarom, a duže od decenije redovno nastupam na književnim večerima i manifestacijama od Jagodine preko Ćuprije i Trstenika do Beograda. Družeći se sa pesnicima došao sam na ideju da objavim jedan ovakav CD gde će poezija ponovo biti u prvom planu i uz pomoć mojih prijatelja, evo, to i uspeo. Mladi koji su prisustvovali snimanju u studiju mog dobrog prijatelja Čede Marjanovića bili su oduševljeni što je još jedna od potvrdi da je poezija večna – naglašava Duško Dimitrijević, kompozitor i izvodjač svih pesama sa muzičkog izdanja ,,Pevam pesnike“ koje će, prevashodno zbog originalnosti, ali i kvaliteta i pravog misionarskog poduhvata, nesumnjivo izazvati pažnju brojnih ljubitelja poezije i muzike i pažnju u javnosti.