Podeli članak

U petak, 26. novembra 2020. godine od 19 časova uživo na zoom-u održano je veče 17. Međunarodnog festivala „Revija v reviji“ (časopis u časopisu) u organizaciji „Apokalipse“ iz Ljubljane (Slovenija) i njenog urednika, filozofa i književnika Primoža Repara.
– Svi učesnici su predstavili aktivnosti u poslednjih par godina, svoje aktivnosi i aktivnosti u okviru navedenih časopisa i pročitala su nešto iz svog opusa: Żaneta Nalewajk: Tekstualia (Poljska) Zoltán Ágoston: Jelenkor (Mađarska) Jiři Mahaček: Protimluv (Češka) Dejan Bogojević: Akt (Srbija) Jasna Кoteska: Blesok (Severna Makedonija) Branko Čegec: Tema / Meandar (Hrvatska), Miroslav Mićanović: Quorum (Hrvatska) Boris Biletić: Nova Istra (Hrvatska) Stanislava Repar: Fraktal (Slovačka) Lajos Notaros: Arca (Rumunija) Primož Repar: КUD Apokalipsa (Slovenija);
– Predstavljena je knjiga Ivana Stršena iz Hrvatske koja je objavila Apokalipsa (Slovenija);
– Diskusiju Razmišljanja o Evropi vodio je Janko Rožič iz Slovenije.
Jedini predstavnik iz Srbije koji je učestvovao na Međunarodnom festivalu u Sloveniji je Dejan Bogojević (1971: Valjevo), a jedini časopis koji je predstavljen iz Srbije je časopis „AКT“ iz Valjeva.