Podeli članak

Turistička organizacija opštine Rekovac je imala uspešan nastup na 10. Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu, gde je nastupala na zajedničkom štandu Centralne Srbije zajedno sa kolegama iz turističkih organizacija iz Lapova, Batočine, Rače, Topole, Gornjeg Milanovca, Despotovca i Ćuprije.
Na ovom sajmu su fokus što se promocije tiče stavili na ,,Levačku pasuljijadu,, i na novu brošuru posvećenu nematerijalnoj kulturnoj baštini opštine Rekovac koja je uz pokroviteljtvo i podršku Ministarstva kulture i informisanja nedavno izašla iz štampe. Brošura promoviše folklor, naivno slikarstvo, lejkaše i frulaše kao i običaje iz Levča a koji se već pedeset godina čuvaju i promovišu kroz najpoznatiji sabor narodnog stvaralaštva ,,Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“.
Takođe, u okviru zajedničke promocije Centralne Srbije drugog dana na centralnoj sajamskoj bini opština Rekovac se predtavila svoje turističke potencijale i posebno promovisala manifestaciju ,,Levačka pasuljijada,, koja se već pet godina održavca u Sekuriču i koja okuplja preko 100 takmičarskih ekipa i oko 10.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.