Podeli članak

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, sa gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem i saradnicima, danas je, upriličio prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, bez zaposlenja, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.
– Ovo je 14. godina kako organizujemo prijem za građane sa teritorije grada Jagodine, poslednjeg petka u avgustu mesecu, jer prvog septembra deca polaze u školu i hoćemo da pomognemo porodicama koje imaju decu, bez obzira da li imaju treće, četvrto, peto dete ili ako imaju jedno dete, a jedan roditelj radi i oni imaju pravo na pomoć – rekao je Marković.
Za današnji prijem prijavilo se 2.100 građana sa teritorije grada Jagodine, a najveći broj je upravo onih koji imaju više dece, a ima i stariji i bolesnih kojima je potrebna pomoć za lekove.
– Visinu pomoći ne određujem ni ja, ni gradonačelnik, niti direktorka Centra za socijalni rad, već nadležna komisija. Tako pomoć za jedno dete koje ide u školu iznosi 3.000 dinara i to znači ko ima četvoro školske dece dobije pomoć od 12.000 dinara, a oni koji su bolesni i treba ima novac za lekove, dobiju po 2.000 dinara i sve to ide preko Centra za socijalni rad. Mi smo jedni grad u Srbiji gde ima ovakav prijem građana. Ja želim da se solidarišem sa ljudima i da im pomognem – rekao je Marković i dodao da Jagodina ima dobru saradnju sa državom, sa predsednikom države, Vladom Srbije i kako je rekao, „ono što mi možemo želimo da im pomognemo“.
Dragan Marković Palma je najavio do kraja godine dolazak još nekoliko investitora u Jagodinu.
– Ja se nadam da ćemo imati i jednu veliku kinesku fabriku – kazao je Marković.