Podeli članak

Priča jagodinske spisateljice Mirjane Antić iz Jagodine ,,Zračak svetlosti i sunca“, kojom je učestvovala na konkursu Crvenog krsta Srbije na temu .,,Život u doba korone“, uvrštena je u knjigu ,,Bezvremeno vreme“, čiji je izdavač Crveni krst Srbije, i koja će biti štampana na srpskom i engleskom jeziku.

Biografija: Mirjana Antić, pravnik, od rođenja sa manjim prekidima, živi u Jagodini. Rođena je u građanskoj porodici 21.06.1947. godine u Kragujevcu. Ima ćerku i sina.

Piše kratke priče, pesme i aforizme. Objavljuje ih u listovima („Politika“, „Večernje novosti“, „Bazar“, „Književne novine“). Godine 2004., objavila je prvu knjigu kratkih priča „Čežnja“, izdavač „Gambit“ Jagodina, lektor i recenzent Borislav Radosavljević iz Jagodine. Drugu knjigu kratkih priča izdanje 2005.godine „Put u Helsinki“ izdavač „Čigoja štampa“ Beograd i autorsko izdanje, recenzent/lektor Petar V. Arbutina, av2006. godine objavila je i knjigu pesama za decu „Srećna porodica“, izdavač „Srpska knjiga“ Ruma, recenzent Ljubivoje Ršumović.  Sledeća zbirka kratikih priča „Londonske magle“ objavljena je  2007.godine, recenzent/lektor Petar V. Arbutina, izdavači „Čigoja“ štampa i autor. Zapaženi tekstovi o knjigama objavljeni su u dnevnim listovima „Politika“ i „Večernje novosti“ i na RTS. Dobitnik je nagrada. Član je Udruženja književnika Srbije, Matice srpske u Novom Sadu i Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Godine 2008. dobila je „Zlatnu značku“ Kulturno prosvetne zajednice Srbije.

M.J.