Podeli članak

У периоду од 28. августа до 1. септембра, делегација параћинске општине боравила је у Грчкој, у студијској посети граду Катерини, односно општини Паралија.

Ова студијска посета параћинске делегације, коју су чинили радници општинске управе, просветни, здравствени и радници Предшколске установе „Бамби“, ученици и професори средњих школа, пензионери, спортисти, представници културно уметничких друштава и одборници, реализована је као део пројекта „Размена искустава Peer to Peer, у области просвете, здравства, локалне администрације и локалне самоуправе“, у сарадњи са градовима и општинама Поморавског округа, преко Регионалне агенције за развој Шумадије и Поморавља и параћинског Дома омладине.

За представнике из Параћина су током боравка у Грчкој организоване посете тамошњим школама, здравственим установама, градској управи у граду Катерини, пријем у конзулату Републике Србије у Солуну, као и заједнички састанак у Грчко-српској привредној комори, где је, између осталог, договорено да делегација из Параћина буде учесник Форума привреде и туризма, у новембру, што је прилика за размену искустава у области привреде и успостављање привредних веза и евентуални долазак грчких инвеститора у Параћин.