Podeli članak

Početkom 2021. godine dr Vlado Spiroski obradovaće ljubitelje svoje poezije jednim nesvakidašnjim izdanjem.  Naime, ovih dana se u jednom jagodinskom muzičkom studiju radi završni mix i mastering materijala za muzički CD na kome će se naći izabrana poezija dr Spiroskog urađena u hard rok i ritam i bluz maniru. Ovo izdanje nastalo je na inicijativu samog autora i nosiće naziv “SUDBINA”. Za ovaj muzički projekat odgovoran je bend “VLADO I PRIJATELJI”.  Ljubitelji poezije dr Vlade Spiroskog početkom 2021 godine imaće priliku da je čuju kako su njegovu poeziju doživeli i uglazbili vrhunski muzičari : Duško Dimitrijević – vokal i gitara, Ivan Perić – klavijature, Srboljub Stojanović Džadža – bas gitara, Zoran Marjanović bubnjevi, Čedomir Marjanović – ton majstor, Marko Vučković – mastering, aranžmani:  Vlado i prijatelji i kao producent se potpisuje Zoran Marjanović i naravno dr Vlado Spiroski autor svih tekstova.

Doktor Vlado Spiroski je rođen 1960 godine u Ohridu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju a Medicinski fakultet, specijalizaciju i subspecijalizaciju u Beogradu. Živi u Jagodini i radi kao specijalista otorinolaringologije i audiologije u Opštoj bolnici Jagodina. Inicijator je i alfa i omega međunarodnog  naučnog skupa o otorinolaringologiji koji se održava u Jagodini pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Od rane mladosti piše poeziju. Objavio je knjige pesama: Koraci, Horizonti, Kredenac i Izabrane pesme.

Član je književnog kluba “Đura Jakšić”,  Književne zajednice Jugoslavije i Udruženja književnika Srbije. Povodom 65 godina rada književnog kluba Đura Jakšić iz Jagodine dobio je Visoko priznanje za svoj dosadašnji književni rad.

RAĐANJE

Željni visina

zalivali se znanjem,

gutali nauku, ispravljali puteve.

Tražili smo prolaze,

u potrazi za prolazima

gorela je duša.

U borbi da uhvatimo misao,

lomili smo ograde.

Čupajući rešetke i lance,

lomili smo ruke i mozgove.

Imali smo viziju, hteli smo

rađanje.

Rađanje se izjalovi, misao stade.

Na putevima korov cveta,

staklene duše pevaju.

Mi

i dalje čekamo rađanje