Podeli članak

U sklopu serijala predavanja u 2024. godini koje organizuje arhijerejsko namesništvo Beličko Jagodina u petak 23. februara u 18. časova u sali parohijskog doma Crkve svetih apostola Petra i Pavla biće održano predavanje na temu: Zašto smo tako vešti u ogovaranju drugih?

Prvi predavač u ovoj godini biće Protojerej – Stavrofor prof. dr. Miloš M. Vesin paroh čikaški.

Doktor Miloš. M. Vesin je završio Karlovačku bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Studije psihologije, studije muzike (odsek solo-pevanje i dirigovanje) i postdiplomske studije iz teologije završio je u Lucernu (Švajcarska). Prvi je dirigent svešteničkog hora Eparhije šumadijske “Sveti Sava”. Usavršavao je muziku i psihologiju u Lozani, Parizu i Kembridžu. Doktorirao je psihologiju u Londonu. Predavač na mnogim crkvenim tribinama i univerzitetima širom Amerike, Kanade i Evrope. Bavi se pastirskom psihologijom i službuje u Čikagu. Dva puta godišnje u maju i novembru dolazi u Beograd gde organizuje javna predavanja, gde sa pravoslavnog gledišta govori o duhovnom životu savremenog čoveka, po čemu je postao poznat među Srbima u svetu.

Doktorska disertacija Savetodavna psihologija i Sveta tajna ispovesti na raskršću između patološkog i zdravog osećaja krivice, nastala je nakon višegodišnjih istraživanja (od ispitanika iz Srbije do ispitanika Istočne i Zapadne Amerike, sve do pravoslavnih zemalja Afrike) i potvrdila je autorovu početnu tezu o rasprostranjenosti doživljaja greha, krivice, stida, kajanja kod ljudi.

M.J.