Podeli članak

У петак 12. октобра 2018. године у Београду , књижевно вече Тоде Матић – Медић из Аутралије , кроз поезију поруке срца Отаџбини . Гости програма : Мира Драговић – Перт Аустралија , Вице Дардића , модератор Радмила Кунчер . Књижевно веће ће се одржати у Библиотеци ‘’ Петар Кочић ‘’ , код Општине Врачар . Почетак у 18 сати .

Више о песникињи из Аустралије Теодори- Тоди Матић- Медић , Теодора је рођена у Бајиној Башти . Школовала се у Београду , одакле одлази за Сиднеј , Аустралија где и данас живи и ради и већ деценијама је слободни новинар , књижевник и летописац .

радила је као извештач за Радио- Београд и друге институције . Поезијом се бави од ране младости . Више од десет пута је била учесник Међународних сусрета писаца, које заступа Удружење књижевника Србије , где је представљала Аустралију . Ушла је у преко 200 значајних антологија , зборника и лексикона широм света на српском и енглеском језику . До сада је објавила 15 књига , а још две књиге су јој у рукопису спремне за штампу . Књиге су јој преведене на руски и енглески језик . Добитник је многобројних и значајних награда у Аустралији , Немачкој , Аустрији , Црној Гори ,

Србији и широм света . Теодора- Тода Матић- Медић је председник је Удружења Просвета из Сиднеја , а и води Подружницу Поета – Аустралија .

Припремила : Славица Јовановић , новинар и књижевник