Podeli članak

Прва група запослених, по конкурсу шведске компаније „Римастер“, креће у Кину, Пољску и Шведску, на обуку и стручно оспособљавање за рад у области специфичне производње система за велика наменска возила одређених грана индустрије, како би касније, своја знања пренела на нове раднике производног постројења ове компаније, у Параћину.

За улазну фазу пробне производње, „Римастер“ је закупио готов објекат приватног предузећа „Полет“, на петљи ауто пута, где стартује 1. јануара, речено је приликом представљања планова и намера водећих људи компаније, на последњем састанку са представницима параћинске општине.

Швеђани намеравајау да до 2024. године, у новом постројењу, прошире производњу и упосле 700 људи, до окончања плана и до 1.000.

У циљу стварања услова за отварање великог броја радних места, општина планира изградњу Индустријског парка у Индустријској зони „Змич“, за чији ће закуп по комерцијалним ценама, бити расписан јавни оглас. Шведска компанија, у конкуренцији са другима, које се евентулано јаве на позив, имаће могућност закупа готовог објекта, одговарајућег сопственој производњи. Изграђена и инфраструктурно опремљена Индустријска зона, у којој је велики број малих и средњих предузећа, управо је и довела страну компанију у Параћин, што инвестиције 65 регионалних и локалних малих и средњих предузећа, која граде или су изградила преко 55 хиљада квадрата производног и пословног простора, потврђује исправност стратешких општинских одлука, донетих пре више година, чак и оспораваних у параћинској јавности, да улаже у инфраструктуру и објекте, излазећи у сусрет потребама, стварајући услове за инвеститоре, који евидентно утичу пораст запошљавања у Параћину.