Podeli članak

Бајо Џаковић трајно у срцима својих колега и пријатеља

Пред препуном салом Књижевног клуба „Ђура Јакшић“ у Јагодини синоћ је одржано вече сећања на недавно преминулог књижевника, новинара и главног и одговорног уредника портала „Српско перо“. Баја Џаковића (1960 – 2018).На скупу су говорили секретар Књижевног клуба Тони Стојановић, истакавши велики број награда и признања које је Бајо добијао, затим Душан Аничић, председник Удружења новинара Србије за Поморавски округ, Љубиша Бата Вујић, дугогодишњи колега у редакцији „Нови пут“ и директор РТВ-а „КЦН Јагодина“ и овог недељника, Миле Лазаревић, председник УКС за Поморавски округ и Бајова супруга Слађана Симић.
Мишљење свих колега и пријатеља је да је прерани одлазак Баја Џаковића ненадокнадив губитак за писану реч, било да се ради о новинарству песништву или прози. Тони Стојановић, Душан Аничић и Бата Вујић су посебно истакли да ће остати велика празнина на страницама „Новог пута“ намењених за културу које је дуго година са великим успехом Бајо уређивао, док је Миле Лазаревић подвукао да његов одлазак, залагањем свих његових колега и пријатеља, не сме да се осети у књижевним и новинарским фестивалима које је покретао организовао и давао немерљив допринос да праве вредности не остану на маргини.
На синоћњем омажу стихове великог песника говорили су глумци „Великог театра“ из Јагодине Ања Павловић и Бојан Милорадовић док је Душан Димитријевић Енџи, кантаутор и Џаковићев пријатељ, пратећи себе на гитари отпевао три песме које је компоновао на стихове Баја Џаковића, Слободана Жикића и Мирослава Димитријевића.

Р.М.