Podeli članak

1. Čuli ste za neku dobru knjigu i poželeli da je pročitate? Pitate se da li gradska biblioteka ima tu knjigu, ali ko će po ovoj vrućini (zimi, kiši…) do biblioteke. Nema potrebe! Imajte uvek sa sobom katalog Narodne biblioteke u Jagodini.

Na adresi https://play.google.com/store/apps/details?id=si.izum.mcobisssr možete preuzeti aplikaciju mCOBISS. U njoj pretražujte katalog jagodinske biblioteke, ali i kataloge blizu 200 biblioteka u Srbiji po piscu, naslovu knjige, ključnim rečima, godini izdanja… I još nešto: odmah ćete videti da li je knjiga zauzeta. Prijatno!

2. Knjigu koju tražite ne poseduje jagodinska biblioteka, ali je poseduje neka druga biblioteka u Srbiji? Zato je tu usluga međubibliotečke pozajmice.

Na adresi http://www.jabooka.org.rs/medjubibliotecka-pozajmica/ dobićete detaljna uputstva o ovoj usluzi.

3. Ne znate šta da čitate? Ne čitajte svašta, pogotovo izbegavajte mnogo reklamirane knjige.

Na adresi http://www.jabooka.org.rs/category/preporucujemo/ obučeni i upućeni jagodinski bibliotekari nedeljno preporučuju kvalitetne i ne uvek vidljive naslove i autore. Uživajte!

Sledeći put više o starim i retkim knjigama i časopisa koji su skenirani i u punom tekstu dostupni na sajtu http://www.jabooka.org.rs/

Milun Vasić

Odeljenje za kulturno-obrazovne programe

i podsticanje čitanja