Podeli članak

U utorak, 11. decembra u Narodnoj biblioteci u Jagodini predstavljen je nagradni konkurs Evropski dnevnik koji je za kreativne i inovativne radove u četiri kategorije raspisala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Kao i prošle godine, konkurs je izazvao veliko interesovanje jagodinskih srednjoškolaca i njihovih profesora, pa su nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni pred prepunom salom gradske biblioteke.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa temama na koje učenici mogu da podnesu radove na nagradni konkurs, kao i o ulozi mentora u ovom procesu. U okviru prezentacije konkursa u Jagodini prethodno nagrađena mentorka u foto kategoriji u ciklusu 2017/2018, profesorka gimnazije Ana Stanković obratila se prisutnima i iznela svoje utiske sa nagradnog putovanja kao i nekoliko mentorskih saveta za nastavnike.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019 i to: EU i ja, EU i Srbija, Čuvajmo našu životnu sredinu, Zdravi stilovi života, Aktivno građanstvo i Prevencija nasilja, a nagrada za pobednike je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine. Publikaciju Evropski dnevnik 2018-2019 i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Inače, Narodna biblioteka Radislav Nikčević u Jagodini je članica EUTEKA bibliotečke mreže – EU u vašoj biblioteci koja ima za cilj informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU.

Milun Vasić

Odeljenje za kulturno-obrazovne programe

i podsticanje čitanja