Podeli članak

Предузеће АД „Медела“ из Врбаса нови је власник фабрике кондиторских производа „Раваница“. Према речима Нинослава Ерића, председника општине Ћуприја, тиме је након нешто више од два месеца од оглашавања продаје и расписивања јавног надметања успешно завршен процес приватизације ћупријског кондитора, који ће наставити да живи као један од знакова препознавања града.

„Честитам новом власнику АД „Медела“ који послује у саставу Инвеј корпорације. Постигнута купопродајна цена износи 320 000 евра, а нови власник се уговором обавезао да у „Равницу“ уложи минимум милион евра у погоне и опрему. Тиме смо постигли да наш бренд остане у Ћуприји, осигурали радна места и будући просперитет овог надалеко познатог кондиторског предузећа“, изјавио је Нинослав Ерић.

Подсећања ради, Министарство привреде је почетком јула ове године расписало јавно надметање за приватизацију „Раванице“, а почетна цена за 100 посто капитала предузећа процењена је на 261 000 евра. Понуде за куповину фабрике изнело је укупно 14 предузећа, од којих је 5 било валидно. АД „Медела“ део је Инвеј групе, у чијем су власништву такође компанија „Рубин“, „Милан Благојевић“, „Витал“ и „Срболек“.