Podeli članak

Odbornici Skupštine grada Jagodine jednoglasno su usvojili Odluku o pružanju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu o rešavanju problema Kosova i Metohije, uz posredovanje Evropske unije, kojim bi se postigao trajni mir između dva naroda.
Na istoj sednici donete su i druge vazne odluke . U okviru programa „Organizacija saobraćaja i saobraćajna infrastruktura vrši se povećanje za 12.000.000 dinara, dok je za uređenje stambenih blokova i parkova izvršeno povećanje sredstava za 10.000.000 dinara.

Odbornici su usvojili i program privrednog razvoja grada Jagodine za tekuću godinu, kojim se kao prioriteti privrednog razvoja grada Jagodine navode investicioni projekti u proizvodnom sektoru, koji nemaju negativan uticaj na životnu sredinu, a čijom realizacijom se povećava broj zaposlenih. Privlačenje novih investicija ostvarilo bi se kroz promociju postojećih industrijskih zona, kao i kroz podsticanje i jačanje javno privatnog partnerstva, što bi dovelo do stvaranja povoljne poslovne klime.

Na sednici je za direktora Zavičajnog muzeja u Jagodini imenovan Srboljub Miletić, diplomirani pravnik iz Jagodine, dok je za v.d. direktora Istorijskog arhiva „Srednje Pomoravlje“, na najduže godinu dana, imenovan mr Dejan Tanić.