Podeli članak

Često kod svojih klijenata primećujem da zbog pretrpanosti poslom, obavezama, svakodnevnim problemima zaborave ono „dete u sebi“. Na komplikovanom putu odrastanja negde potisnemo to dete i prestanemo da ga negujemo a svako od nas ga ima.

Unutrašnje dete zapravo prestavlja energetsku bazu naše ličnosti. Kada smo u kontaktu sa detetom u sebi, mi smo u stvari u kontaktu sa svojim telom, svojim željam i osećanjima. Ono je vrlo vitalan deo nas i izražava naša telesna i emotivna stanja bez obzira na sve spoljne činioce koji okupiraju naše misli.

Seks je odlična i sigurna baza gde dete u nama može pokazati svu svoju kreativnu stranu. Ljudi zaborave ili nikada nisu ni znali da je seks igra a kada mu se kao takvom prepustimo onda doživimo intenzivnijna i bogatija iskustva. Naravno da funkcionisanje po šablonu nameće i pitanje kako seks učiniti kreativnom igrom?

U svakoj seksualnoj igri bliskost i posvećenost partnera predstavljaju dobitnu kombinaciju. Preuzimanje inicijative u seksualnoj igri uz praćenje onoga što partner/ka nudi, zajedničko isprobavanje različitih ideja u opuštenoj i zabavnoj atmosferi je osnov kreativnog seksualnog igranja. Naravno, treba početi od sebe i uvećavanja svoje osetljivosti za telesno i taktilno. Doživite svoje celo telo kao jednu veliku erogenu zonu i pobegnite od rutinskih radnji koje vas najlakše dovode do uzbuđenja. Pratite sebe, ono što vam prija, koji delovi tela reaguju, na kakve stimulacije i kojim intenzitetom. Otkrićete stvari kojima vas niko nije naučio. Upoznaćete sebe i bićete slobodniji i hrabriji da kao takvi budete kreativan partner u suksualnoj igri. Sopstvena seksualnost i seks nisu nešto čega treba da se stidite. Razgovor sa partnerom/kom o strahovima i željama može biti od velike koristi i biti dobar put ka isprobavanju novih stvari u seksu.

Dozvolite detetu u sebi da vas vodi u ovoj igri jer ono nedvosmisleno zna šta vam može pružiti zadovoljstvo. Odluka da ispobate druge seks poze će značajno začiniti vaš odnos, a velike su šanse da otkrijete osećanja koja niste mogli ni zamisliti da postoje. Određene poze u seksu za postizanje jačih orgazama nisu samo mit i zato vam umesto zaključka dajem predlog jedne od mogućih poza kada žudite za stvarno specijalnim kontaktom tela i duše i posebnim stepenom intimnosti :

Poza lotosa : Muškarac sedi u pozi lotosa na podu ili na nekoj drugoj površini dok žena sedi na njemu sa nogama obavijenim oko njegovog struka. Okrenuti ste jedno drugom lice u lice uz mogućnost za duge i strasne poljupce, maženja, zagrljaje…seks u nežnom zagrljaju i direktnoj blizini, sigurno ćete zapamtiti ovo iskustvo.