Podeli članak

Ilija Mrkšić, 6.razred, Jagodina, Konstantin Nićetin, 7. razred, Kula, Nevena Dragićević, 6. razred, Slatina kod Čačka i Nina Polić, 5. razred, Beograd, članovi reprezentacije Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju na 33. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, koje je održano od 6. do 9. septembra u Budimpešti, Madjarska, u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i kluba domaćina Magyar Autóklub. Na takmičenju su učestvovali osnovci iz 25 zemalja.
Predstavnici Srbije su učešće na FIA Evropskom takmičenju osvojili pobedama na svim nivoima, od školskog do državnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”, koje AMSS u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizuje tradicionalno već 49 godina.
Četvoročlana ekipa koja predstavlja Srbiju se desetak dana pre odlaska u Madjarsku vredno pripremala na terenima Železničke škole u Beogradu. Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?“ obuhvata tri kategorije: poligon spretnosti, praktično ponašanje u saobraćaju i rešavanje testova koji su slični onima koji se polažu za vozačku dozvolu. Osnovni cilj takmičenja je edukacija i osposobljavanje najmlađih za uspešno snalaženje u saobraćaju.