Podeli članak

Opšta bolnica u Ćupriji, najveća zdravstvena ustanova na Koridoru 10 između Beograda i Niša, uskoro će, zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, biti u celosti rekonstruisana, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

„O ovom poslu razgovarao sam s ljudima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, ali i sa premijerkom Anom Brnabić, prilikom njene posete Ćupriji u aprilu“, rekao je Erić, na sednici Opštinskog veća.

Uz rekonstrukciju kojom će još više učvrstiti svoju poziciju glavne regionalne zdravstvene ustanove u Pomoravskom okrugu, bolnica će dobiti i novu medicinsku opremu, a pod njene skute ponovo ćemo vratiti i opremiti Dom zdravlja, dodao je Erić.

On je istakao da je „u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju bolnice“ i ocenio da će vraćanjem Doma zdravlja u sastav bolnice biti „okončan i problem u funkcionisanju te ustanove, pre svega zbog neprijavljenih radnika, koji traje duže od jedne decenije“.

Opšta bolnica u Ćupriji, osnovana je 1881. godine, okružnom je proglašena 1906. godine, a danas je najmodernija bolnica u ovom delu Srbije.

U bolnici se pružaju visokospecijalizovane specijalističke i subspecijalističke usluge, a i naučna je baza Visoke medicinske škole strukovnih studija u ovom gradu.

Svaki dan je popunjeno 450 do 469 postelja, a godišnje se realizuje oko 150.000 bolesničkih dana.