Podeli članak

Posle 88 godina, Ćuprija gradi novi most na Velikoj Moravi umesto sadašnjeg gvozdenog, koji je godinama „usko grlo“ na državnom putu Jagodina – Ćuprija – Paraćin, saobraćajnici na Koridoru 10.
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisalo je poziv za ponude za idejni projekat sa studijom opravdanosti izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica.
Rok za podnošenje ponuda je 22. februara, a predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da je lokalna samouprava prethodnih godina intenzivno radila da na tome da se krene u izradu ovog projekta, a da je on sada i zvanično u budžetu „Puteva Srbije“.
– Opština je završila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, što je bio jedan od uslova da se počne sa izradom projektno- tehničke dokumentacije za novi most – rekao je Erić novinarima.
Uveren je, dodao je, da će izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi u Ćupriji početi 2020. godine i da će imati nemerljiv uticaj na razvoj grada i opštine.
Erić je ranije izjavio da sadašnji, gvozdeni most, neće biti srušen, već će ostati kao turistička atrakcija i šetalište.