Podeli članak

Škola stranih jezika PENGUIN ENGLISH osnovana je 1993. godine u Jagodini.
Primenom stručnih i savremenih metoda edukacije, kvalitetnim nastavnim kadrom, ozbiljnim pristupom i posvećenošću svakom polazniku, broj učenika, profesora i svi drugi kapaciteti širili su se veoma brzo. Rezultate i uspehe polaznika Škole PENGUIN ENGLISH priznao je veliki broj naučnih institucija i stručna javnost, a 2010. godine škola je postala punopravni član YALS-a, Udruženja škola stranih jezika Srbije (YALS je pridruženi član EAQUALS-a, evropske asocijacije za kvalitet jezičkih usluga).
Valja potsetiti da se radi o najstarijoj privatnoj skoli srtanih jezika na podrucju Pomoravskog okruga koja,nesumljivo ,uživa i najveći rejting što u ostalom ekvatantno govori ogromno interesovanje sadašnjih i buducih polaznika.
Iako neguju veoma ozbiljan pristup nastavi, Pingvinovi predavači se trude da najmlađim polaznicima učenje stranih jezika bude privlačno i zabavno. Predstave,akademije,recitali, maskenbali, filmske večeri, putovanja/Engleska više puta,Grčka,itd/, redovne humanitarne akcije, interaktivne igre i niz drugih nastavnih i vannastavnih aktivnosti u popularnu školicu uneli su pozitivnu i kreativnu atmosferu.
I posle 25 godina PENGUIN ENGLISH važi za najkvaliteniju jagodinsku školu stranih jezika koja postavlja nove standarde, održava visoke nivoe nastave, uvodi najsavremenija nastavna sredstva i nalazi načine da đacima časove učini zanimljivijim, a profesore pristupačnim za bilo koju vrstu pomoći. Kursevi engleskog jezika za predškolce, osnovce, srednjoškolce, kursevi za odrasle, prevodi, pripreme za prijemne ispite i Kembridžove sertifikate samo su deo usluga koje PENGUIN ENGLISH nastavlja da pruža svojim klijentima.


‘’Kada bih pokušala da napravim poređenje između naših početaka i onoga što sada radimo, čini mi se da su najbitnije stvari ostale nepromenjene. Tačno je da danas imamo više đaka, savremena nastavna sredstva, bolje uslove za rad, više mogućnosti da napredujemo, ali, radost, entuzijazam i ljubav su i tada bili, a i sada su ono što suštinski pokreće i naše polaznike, a i nas predavače kojih je tada bilo dvoje , a sada nas je sedmoro’’, kaže vlasnica škole Danijela Nenica Veljković.


Povodom jubileja škole, pred početak nove školske godine, štampana je specijalna Pingvinova sveska. “Penguin English NOTEBOOK”, na 160 luksuzno odštampanih strana sem prostora za pisanje, polaznicima pruža niz informacija o školi, školskim aktivnostima, podseća na značajne istorijske ličnosti i beleži važne datume. Autor jedinstvene publikacije je Predrag Todorović, a svesku je odštampala Zlatna knjiga iz Jagodine.
Pingvin ingliš najpoznatija privatna škola stranih jezika iz Jagodine sigurnim koracima nastavlja svoju edukativnu i plemenitu misiju.