Podeli članak

Nizom kulturnih i sportskih manifestacija, opština Ćuprija i ove godine obeležava 13. oktobar – Dan opštine.

Tako će već 11. oktobra u 20 časova, u Muzeju „Horeum Margi – Ravno“, biti otvorena – u svakom smislu vredna – izložbena postavka slika i crteža Uroša Predića, jednog iz plejade najvećih likovnih stvaralaca koje je srpski narod imao.

Već sutradan, u petak, 12. oktobra, Ćuprija će još jednom da bude u žiži celokupne atletske javnosti. Naime, tog dana, od 17 sati, biće održana 73. memorijalna ulična trka „Aleksandar Petrović“, inače najstarija ulična trka u Evropi, ovog puta pod simboličnim sloganom „Vera u korake koji su obišli svet“.

U subotu, 13. oktobra, sa početkom u 21 čas, na Gradskom trgu u Ćupriji koncert će održati Sanja Ilić i Balkanika, za čiju muziku je, dodajmo, veliki Enio Morikone imao samo reči hvale, izjavivši kako voli muziku ove grupe i njihove spektakularne koncerte i da u svojoj privatnoj kolekciji čak ima i diskove srpske grupe koju je Sanja Ilić osnovao pre tačno 20 godina.

Program proslave Dana opštine Ćuprija biće zaokružen pozorišnom predstavom „Histerija“, sa Nebojšom Ljubišićem, Suzanom Lukić, Goranom Jevtićem i Mladenom Andrejevićem u naslovnim rolama. U ovom psihoanalitičkom vodvilјu Jugoslovenskog dramskog pozorišta susreću se otac psihoanalize Sigmund Frojd i princ nadrealizma Salvador Dali, a o kvalitetima „Histerije“ govori i činjenica da je ovaj komad, kao komedija godine, u Britaniji dobio nagradu „Lorens Olivije“. Ulaznice za predstavu „Histerija“ moći ćete da kupite u holu Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“ 10, 11. i 12 oktobra od 13 do 16 i od 17 do 19 časova, kao i na sam dan izvođenja komada – 14. oktobra, po ceni od samo 250 dinara. Početak predstave zakazan je za 20 časova u sali ŠOMO „Dušan Skovran“.

Recimo i to da će u subotu, 13. oktobra, biti održana i svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija, na kojoj ćemo, između ostalog, saznati ko su ovogodišnji počasni građani centralnog grada srednjeg Pomoravlјa.