Podeli članak

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je najdužu liniju autobuskog prevoza na teritoriji grada Jagodine, od sela Rajkinca do grada Jagodine, dužine 16 kilometra, gde je razgovarao sa građanima. Od 20. januara se na teritoriji grada Jagodine svi voze besplatno.
„Grad Jagodina je jedini grad u Evropi koji je povećao plate svim svojim građanima koji su zaposleni na teritoriji grada Jagodine, preko gradskog budžeta. Od 20. januara je besplatan prevoz na celoj teritoriji grada Jagodine za sve i ja sam zamolio sve poslodavce i privatne preduzetnike da svojim radnicima ne ukidaju putne troškove, iako im je autobuski prevoz besplatan.
Kada su u pitanju javna preduzeća i sve ono što je ingerencija lokalne samouprave, kao što je i prosveta, svi zaposleni primaće putne troškove kao i do sada, a voziće se besplatno. Imajući u vidu dosadašnje cene dnevnih karata i mesečnih za zaposlene, jednoj višečlanoj porodici, u zavisnosti od udaljenosti od grada, na mesečnom nivou će ostajati u kućnom budžetu od 12 do 20.000 dinara“ , izjavio je vozeći se autobusom na relaciji selo Rajkinac – grad Jagodina, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.
Marković je bio i u ulozi „konduktera“ i pozdravio svakog građanina koji se danas vozio autobusom na toj relaciji i u šali pokazivao putne karte i poklanjao ih rekavši građanima da te karte stave kući kao eksponat, kao što su stavljali nekadašnje pare sa visokim apoenima u vreme najveće inflacije 90 – ih godina prošlog veka.
„Dok je ova koalicija na vlasti u Jagodini, koalicija Jedinstvena Srbija – SPS i Srpske napredne stranke, svi građani će se voziti besplatno“ , zaključio je Marković.