Podeli članak

Kонцерт ТРИ СЕВДАХА ће бити одржан у недељу , 25. новембра , у сали Школе за основно музичко образовање ,, Душан Сковран“(ШОМО).

Садржај програма 3 СЕВДАХА чине аргентински, амерички и босански севдах у извођењу Београдског soul секстета под вођством Ћупричанина, Николе Мијаловића.

NIKOLA MIJAJLOVIĆ je rođen 1986.godine u Ćupriji,svoje muzičko obrazovanje stiče u Beogradu škola dr.Vojislav Vučković klasa profesor Vladimir Polikarpov.Trubu je diplomirao sa najvišom ocenom u Beogradu na Fakultetu muzičke Umetnosti u klasi Profesora Mladena Đorđevića. Od 2010 godine biva angažovan kao profesor trube sa punim radnim vremenom u školi dr.Vojislav Vučković.

Od 2007. me godine aktivan je kao solistički, kamerni i orkestarski izvođač. Kao solista orkestra aktivan je u Orkestru radio televizije Srbije, Orkestru Kamerate Serbike i od skoro je vođa truba opere i pozorišta u Madlenianumu. Tokom svog akademskog obrazovanja, bio je aktivni polaznik Kurseva eminentnih trubača kao što su: Stanko Arnold (Slovenija), Tibor Kerekeš (Mađarska), Gabor Boldocki (Mađarska), Francisko paćo Flores (Španija), Luis Gonzales…

Kao prvi trubač orkestra Kamerate Serbike, Nikola je sarađivao sa vodećim muzičarima današnjice: Sting, Andrea Bočeli, Marčelo Rota…

2012.godine Nikola je osnovao bras kvintet pod nazivom „Kvintet Kamerate Serbike“ na čijem je čelu , Kvintet je održao u proteklih godinu dana niz koncerata od kojih se izdvajaju koncerti u Sava Centru, i SKC –u gde je pomenuti Kvintet svirao kao pratnja dvojici vodećih trubača današnjice, Franciska paća Floresa i Luisa Gonzalesa.

Почетак концерта је у 20 часова, а улаз је слободан!