Podeli članak

Kao i prethodnih 16 godina grad Jagodina  se ove godine potrudio da organizuje raznovrstan i  bogat kulturni program u okviru manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“, sa sadržajima sa svačiji ukus i za sve uzraste. Svake nedelje organizuju se po tri koncerta narodne, zabavne i rok muzike, kao i pozorišne predstave za decu i odrasle, kojima prisustvuje po nekoliko hiljada posetilaca.

Ove godine je program u jagodinskom izletištu „Potok“ kome više u letnje vreme gravitiraju stariji sugrađani i gde preovlađuju izvođači narodne muzike dok na gradskom trgu nastupaju rok sastavi. Pored koncerata  program je obogaće i pozorišnim predstavama za sve uzraste. U petak 30. jula je održan tradicionalnih, 20. po redu, festival Prva harmonika Srbije, na letnjoj sceni u prelepom izletištu Potok, na kome su osim takmičara, u revijalnom delu, pred više od 3000 gledalaca nastupili Snežana Đurišić i Srećko Šušić. U žiriju su bile srpske harmonikaške legende Mirko Кodić, Novica Nikolić Patalo, Borko Radivojević i drugi. U takmičarskom delu takmičilo se više od 70 harmonikaša u različitim starosnim kategorijama.

U 02. avgusta nedelju na gradskom trgu koncert će održati Dejan Cukić i Spori ritam bend. Ovog vikenda će više od 10000 gledalaca prisustvovati ovim muzičkim događajima.

Gradski trg je rezervisan za rok koncerte na kojima će gostovati Atomsko Sklonište, Кerber, Osvajači, Bajaga i instruktori.

Na Letnjoj sceni izletišta Potok organizovaće se koncerti Garavog sokaka, Merime Njagomir i brojnih narodnih orkestara i vokalni solista. Subota je rezervisana za dečije pozorišne predstave i kabare.

Jagodince očekuje jedno izuzetno bogato i sadržajno kulturno leto. Uz turističke sadržaje, koje nude Akva park, Zoo vrt „Tigar“, Muzej voštanih figura, dobar šoping u Vivo šoping centru brojni turisti su u mogućnosti da prisustvuju i ovim brojnim kulturnim događajima. Jagodina je ovog leta opravdala  status jednog od turističkih centara Srbije, a o tome govori i veliki broj stranih turista koji svakodnevno posećuju Jagodiinu. Svi koncerti i predstave su besplatni za posetioce.