Podeli članak

U jagodinskom Кulturnom centru u utorak 15.juna promovisana je knjiga Lane Zdravković pod nazivom “Lanin svet”. Lana je učenica prvog razreda i najmlađa je jagodinska pesnikinja.

Knjigu je objavio kulturno izdavački centar „Srpska kuća“ iz Požarevca koji je ovom prilikom profesorima srpskog jezika škole i samoj školi uručio prigodne zahvalnice za dugogodišnju saradnju u promociji pesničkog stvaralaštva osnovaca.

U svečanoj atmosferi, uz podršku publike – prijatelja, poštovalaca književnog stvaralaštva, Lana je uz zvuke gitare kazivala odabrane stihove, zajedno sa drugarima iz odeljenja i učiteljicom Vesnom Gligorijević. Deo programa su činile i dve tačke u izvođenju Laninih drugarica – balerina. Ova jedinstvena promocija je realizovana na vrhunskom nivou u organizaciji Lane i njene porodice, a veliku pomoć i podršku pružio je i kolektiv i Lanini drugari iz škole „Rada Miljković“. Mala Lana je sa prvom knjigom stekla veliki broj obožavalaca tako da se nakon promocije čekalo u redu kako bi ova mala poetesa svima potpisala primerke knjiga. Ovaj jedinstveni književni događaj imao je i humanitarnog karaktera, sav prihod od prodatih knjiga namenjen je lečenju našeg sugrađanina, Vukana Mijuškovića.