ZAVRSENA POSETA GRCKOJ

Rezimirajući četvorodnevnu posetu delegacije grada Jagodine Grčkoj, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, istakao je da je boravak u Grčkoj bio veoma koristan.
– U delegaciji od 400 članova bili su poljoprivrednici koji su posetili najvećeg proizvođača voća i povrća pod plastenicima u Olimpijskoj regiji, zatim vaspitači iz jagodinskih vrtića su obišli svoje kolege u Katerini. Ono što me najviše impresioniralo je da su naši vaspitači istakli da su uslovi za decu bolji u Jagodini nego u vrtiću u Katerini. Sa nama su bili studenti, lekari, privrednici, odbornici u Skupštini grada Jagodine – rekao je Marković.
– Studente vodimo često da im pokažemo da nije u Evropi sve najbolje. Ima naravno nesto što je dobro, ali ukoliko mi koji se bavimo politikom pomognemo da se mladi ljudi zaposle Srbiji, siguran sam da će posle završenih fakulteta ili srednjih škola ostati u svojoj državi i sa svojom porodicom. Procena je da ce ove godine 900.000 naših građana letovati u Grčkoj i mi na taj način punimo i državni budžet Grčke, a i njihove lokalne budžete i zato smatramo opravdanim da Srbija ima prioritet u ekonomskoj saradnji sa Grčkom. Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke i narodna poslanica, Marija Kolja Caruha i ja složili smo se da je najveća pretnja Balkanu najava formiranja Velike Albanije i da na tu pretnju ne smemo da ćutimo i da budemo pasivni – rekao je Marković i dodao da u narednom periodu očekuje povećanje privredne saradnje između dve države.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*