VUKOVI SVE BROJNIJI

Jagodina, 25. maja 2016 - Copor vukova u Zooloskom (ZOO) vrtu u Jagodini, brojniji je za dve male vucice, koje su zacete i rodjeni ovde. Rec je o mladuncadima sivog kanadskog vuka, rasprostranjenog u sumama Kanade, koji su se okotili u nasem ZOO vrtu. Zdravi su, lepi i umiljati, majka ih lepo prihvatila, napredni su i vec od subote cemo dozvoliti da ih maze posetioci vrta, izjavio je danas Tanjugu veterinar u ZOO Vlado Jovanovic. FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC / bb *** Local Caption ***

Čopor vukova u Zoološkom vrtu u Jagodini, brojniji je za dve male vučice, koje su začete i rođeni ovde.

„Reč je o mladunčadima sivog kanadskog vuka, rasprostranjenog u šumama Kanade, koji su se okotili u našem Zoo vrtu. Zdravi su, lepi i umiljati, majka ih lepo prihvatila, napredni su i već od subote ćemo dozvoliti da ih maze posetioci vrta“, izjavio je veterinar u Zoo Vlada Jovanović. On je naveo da će deca i stariji moći da ih maze i slikaju se sa njima narednih dvadesetak dana, dok su još male i ne porastu i postanu opasni.
Jovanović je rekao da kanadski sivi vuk može da naraste do 70 centimatara i bude težak i do 80 kilogaram. Ženka nosi 60 dana, polno postaje zrela nakon dve godine. Rađa dva do sedam mladih, a evo kod nas su rođene dve male ženskice – vučice, istakao je Jovanović.
On je podsetio da je ZOO vrt u Jagodini ovog proleća imao prinove od alpskih kozica i sibirskog kozoroga, antilope, zebu goveda, žutoglave ovce.
Zoo vrt u Jagodini ovog leta obeležava 11 godina rada, ima više od 100 vrsta životinja sa više od 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe. Godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi, najviše skolskih ekskurzija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*