VUČIĆ U NOVOM SADU: Mladi su ti koje treba pitati kad se o budućnosti radi! Vreme je da razmišljamo o ljudima

Vreme je da počnemo da razmišljamo o ljudima, čuvajući svoje interese i dobijajući najviše što je moguće, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da se varaju svi koji misle da je moguće zadržati zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji.

– Žalostan sam ako ljudi neće to da razumeju, ali ja to ne mogu da promenim, kao što neću da menjam politiku koja je racionalna, ozbiljna i odgovorna i koja je donosila dobre rezultate Srbiji – rekao je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na pitanje koji kompromis Beograda i Prištine bi bio prihvatljiv Nemačkoj, koja ceni naš pokušaj da kompromis postignemo, ako je već priznala Kosovo u postojećim granicama.
Predsednik je podsetio da je ne samo Nemačka, već da su 22 od 27 članica EU već priznale nezavisnost Kosova u granicama naše južne pokrajine.
– Nekada se toga retko setimo, zato što nekada bi da zaboravimo na svet, a onda bismo 20 minuta kasnije da budemo deo sveta, a neretko bežimo od stvarnosti. Verujem da će Nemačka voditi računa, ne samo o dijalogu, već I postizanju kompromisnog rešenja. Da li ćemo uspeti u tome ostaje da se vidi – objasnio je on.
Vučić je rekao da se trudio i pokušavao svih godina, vodeći računa i o omladini, da sačuva mir i stabilnost, da ukaže da nije moguće zadržati zamrznuti konflikt.
„Postoje interesi i drugih strana, interesi Albanaca, ali i mnogih velikih sila koje ne žele rešavanje problema. Postoje oni koji kažu da žele konačno sopstvenu državu i da su spremni da plate cenu kolika god bila. Pitam građane Srbije: koliku cenu smo spremni da platimo? Koliko smo platili već u prošlosti zbog pogrešne politike. Vreme je da počnemo da razmišljamo o ljudima, naravno čuvajući svoje interese i dobijajući najviše što je moguće“, poručio je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*