ŠVEDJANI OTVARAJU FABRIKU U PARACINU-CILJ 1000 RADNIH MESTA

Kompanija „Rimaster elektrosistem AB“ iz grada Rimoforsa u Švedskoj, u Paraćinu će proizvoditi kablove, snopove za specijana vozila i insustrijske sisteme.
Proizvodnju će početi uskoro, u iznajmljenom poslovnom prostoru „Poleta“, gde će za početak biti zaposleno oko 50 radnika, koji će pre toga biti na obuci u Švedskoj, a uporedo će graditi svoju fabriku u Industrijskoj zoni, površine od oko 3.000 kvadratnih metara.
Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i direktor „Rimastera“ Tomas Stalnerta naveli su da se „Rimaster“ za Paracahin odlučio nakon dužih pregovora, ocenivši ponudu tog grada kao korektnu i ozbiljnu.
Ova kompanije, koja ima proizvodne jedinice u Švedskoj, Poljskoj i Kini i prodajne kancelarije u Nemačkoj, Belgiji i Francuskoj, u Fabrici u Paraćinu „u prve tri godine, po fazama, zaposliće 300 do 400 radnika, a u narednih deset godina, plan je da zaposli 700 do 1.000 radnika“.
Kupci roba „Rimastera“ su vodeći proizvođači u oblasti specijalnih vozila za rukovanje materijalima, rudarstvo, šumarstvo i poljoprivredu, industrijske aplikacije i automatizaciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*