Podeli članak

Feng Shui je višeslojan sistem. Nije ga lako upoznati ni savladati.

Neki ga osporavaju, a drugi, koji su u manjini, hvale ga i podržavaju. Dok je sveta i veka uvek ćete naći i one protiv i one za.
Kao nezavisni istraživač više od dve decenije u ovoj oblasti, moram vam preneti osnovni utisak da tu «ima nečega».

Klasičan Feng Shui je ozbiljna nauka, na žalost kod nas površno i pogrešno predstavljena. Moderan Feng Shui je prilično narušio ugled Klasičnog. Mali doprinos da se drevni Feng Shui shvati na pravi način činim kroz pisanje knjiga. Zainteresovan čitalac će sigurno primetiti da Feng Shuiju prilazim kao nezavisni istraživač koji sve preispituje. Realan pristup ovoj nauci bez „ružičastih naočara“ je veoma bitan. To je validno za svaku oblast, a posebno za ezoterijske grane.

Na koricama mojih knjiga je lavirint. Upravo kroz njega sam prolazila da dođem do što više znanja i žedno ga upijem.

Na početku, trebalo bi da znate razliku između Pop modernog, i Klasičnog Feng Shuija. Ta nit se provlači kroz prvu knjigu «Podesi jedra». Ukratko ću objasniti nekoliko činjenica.

Prvo, najviše za sebe možete učiniti, upotrebom ovog drevnog znanja, kada kupujete plac na kome planirate da sagradite kuću (ili podignete firmu). Tada je garantovana sreća i zdravlje za ukućane za više generacija (ili uspeh biznisa).

Znanjima iz Klasičnog Feng Shuija možete da postavite ulazna vrata u najbolju poziciju za vas, na najbolji stepen kompasne direkcije, i iskoristite potencijale energija iz okruženja.

Istina, manji su učinci kada je stan u pitanju, jer se tu promene malo teže sprovode zbog fizičkih ograničenja. Mada ni to nije pravilo. Postoje stanovi sa znatno boljom energijom i pozicijom od nekih već sagrađenih kuća, koje nisu praktikovale Feng Shui tehniku pri gradnji. Svakako je potrebno očitati energije i potencijale svakog objekta i saznati na čemu ste.

Kad se jednom dopusti da se vrata malo odškrinu, ona će biti otvarana sve šire. Vreme je sazrelo za ozbiljnije znanje od onog koje je dosad dopuštano.