SUSRETI SA SPORTISTIMA: IVAN MARIĆ I STEFAN STOJANOVIĆ DVOJAC UZ KORMILARA


Zimska pojačanja FK ,,Jagodina“ već tokom ovog proleća pokazala svoje kvalitete
Na završetku jesenje polusezone FK ,,Jagodina“ se našla čak u zoni ispadanja pa se rukovodstvo odlučilo da dovede nekoliko pojačanja. Medju njima su i mladi fudbaleri – štoper Ivan Marić (23) i golman Stefan Stojanović (20). Svakako da su i oni doprineli dobrima igrama ,,Jagodine“ u prolećnoj sezoni koja se na kraju našla na sedmom mestu Prve lige Srbije u konkurenciji 16 klubova, a kada bi se računali samo rezultati proleća ,,Jagodina“ bi završila na trećem mestu ! Ovi skromni i obrazovani mladići vedre naravi su zajedno i na terenu i van njega, pošto su više od četiri meseca i cimeri, a uglas kažu da se osećaju kao da se poznaju od vajkada. Osim toga , takodje zajednički, ističu da u ,,Jagodini“ imaju sve uslove za rad i napredak, da su izvanredno primljeni i od fudbalera i od stručnog štaba na čelu sa Vladimirom Petrovićem i od Uprave, kao i od navijača.
Nešto stariji Ivan Marić rodjen je u Čačku gde je završio Gimnaziju, a sada s
je student Fakulteta za fizičku kulturu. U njegovom rodnom gradu žive mu majka i otac, kao i brat i sestra. On je prošao ,,Borčevu“ omladinsku školu, a kao senior debitovao u FK ,,Sloga“ iz Kraljeva, potom igrao u ,,Jedinstvu“ iz Bijelog Polja ( Prva liga Crne Gore), pa u ,,Lokomotivi“ iz Zvilena u Slovačkoj da bi onda došao u Jagodinu. Do sada je odigrao blizu 50 prvenstvenih utakmica, a nastupao je i za reprezentaciju Srbiji u selekciji do 16 godina. Igra na mestu štopera. Visok je, snažan, brz i veoma hrabar a uzor mu je, kako veli, legendarni as Nemanja Vidić na koga, inače, pomalo i fizički podseća.
– U Jagodini postoje zaista fenomenalni uslovi za rad, a i ljudi su više nego o-kej. Ipak, za sada planiram samo odmor, a posle ćemo videti. Imam više ponuda i dobro je što ih ima, mada mi je u ,,Jagodini“ sasvim dobro. Videćemo – pomalo je zagonetan stameni štoper ,,Jagodine“.
o Za razliku od njega dvadesetogodišnji golman Stefan Stojanović takvih dilema nema jer je pre nekoliko dana potpisao trogodišnji ugovor sa ,,Jagodinom“. Rodjen je u Leskovcu gde je završio Gimnaziju i gde mu žive otac i majka i deda i baba ( Stefan je jedinac). Fudbalom je počeo da se bavi još u drugom razredu Osnovne škole u ,,Slogi“ iz Leskovca, da bi 2013. godine prešao u ,,Napredak“ iz Kruševca i branio sve utakmice u omladinskim selekcijama, a za prvi tim debitovao aprila prošle godine. Veoma je elastičan, brz i ima sve potrebne karakteristike modernog golmana što nije prošlo nezapaženo pa je nastupao za reprezentaciju Srbije u selekcijama do 16, 17 i 18 godina.
o Ističe izuzetno dobre uslove i gsostoprimstvo u Jagodini i posebno činjenicu što ima priliku da ga trenira Nebojša Kostić, trener golmana koji je , kako kažu, ,, stvorio“ mladog Predraga Rajkovića koji je potom postao golman ,,Crvene zvezde“ i A reprezentacije Srbije.
 – Gospodin Kostić je zaista izuzetan trener i čovek. Mi imamo tri golmana i on nam svoj trojici podjednako posvećuje pažnju i pruža podršku tako da mogu da kažem da sam i za ovo proleće u ,,Jagodini“ dosta napredovao pa sam na poslednje dve utakmice bio starter. Planovi su mi da se ,,Jagodina“ naredne godine vrati u Super ligu Srbije a ja zavredim dres sa brojem 1 mlade reprezentacije Srbije- poručuje mladi i talentovani golman ,,Jagodine“.
 B.DŽ.

1 Trackback / Pingback

  1. Ivan Marić (footballer, born 1994)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*