НА САВСКОМ МАРАТОНУ У БЕОГРАДУ МЛАДЕН ОСВОЈИО БРОНЗУ

БЕОГРАД – На дванаестом Савском полумаратону у Београду најбољи јагодински маратонац Младен Минић остварио је леп успех пошто је стигао трећи на циљ и освојио бронзану медаљу. По пријатном времену Младен је добро трчао после дуже паузе али није могао да победи београдске репрезентативце Дамира Клемпића и Мирослава Дукадиновића. Међутим, сви остали тркачи, а било их је преко 300, гледали су му у леђа.
– Резултатом од 1 сата и 21 минута наравно да нисам задовољан, рекао нам је после трке Младен. Но, треба имати у виду да цело лето нисам тренирао, нешто због лакше повреде а више због великих обавеза које имам на свом пољопривредном имању у Секуричу. Посао није могао да чека јер од тог имања живимо и ја и моја породица.
Како нам је рекла Нела Рмандић, тренер познатог и перспективног маратонца, боље у овом тренутку није могло јер је Младен тек почео са тренинзима. Ово му је била само прилика да видимо где се налази у овом тренутку, колико може да истрчи полумаратон. Сада знамо где смо те настављамо редован тренинг да би Младен на пролеће био у топ форми.
И сам Младен слаже се са својим тренером. Каже да сада има много више времена за тренинг и да ће током зиме свакоднедно тренирати. О плановима за нову сезону за сада не размишља али каже да ће свакако трчати Јагодински маратон јер се пред својом публиком најбоље трчи. Вероватно ће трчати и Београдски маратон а за остало – видећемо. Наравно, Младен ће за сада трчати искључиво полумаратон као и неке трке на стази. Међутим, велика му је жеља да се окуша и на најтежој тркачкој дисциплини – целом маратону (42.195м). Како сам каже могао би он и сада да направи тај подвиг али би резултат свакако био лош. А Младен жели да његов први наступ на пуном маратону буде у његовом досадашњем стилу – шампионски. У сваком случају овај вредан момак из Секурича заслужује све честитке јер и поред тога што води узорно пољорпивредно газдинство успева да редовно тренира и постиже одличне резултате у истрајном трчању!
Младен је тренутно једини активни атлетичар АК Вожд. Остали се вредно припремају за наступајућу сезону у дворани. Тренер Гајић, међутим, неће све своје такмичаре водити на такмичења већ само неколицину. Пре свих, биће то кандидати за првенство Европе Марија Стоајдиновић и Давид Јовановић. Марија ће наступати у троскоку али опет не на свим такмичењима јер јер имала прилично дугу паузу у тренингу. Давид ће, напротив, трчати на свим потребним такмичењима и то углавном у две дисциплин: 60м препоне и 400м. Циљ је да у ове две дисциплине буде државни првак и да учествује, као и прошле зиме, на Балканијади у Истанбулу. На дворанским првенствима учествоваће и најталентованији млади скакач код нас Страхиња Радојевић, талентована спринтерка пред вратима репрезентације Тијана Ђурђевић, млада али искусна такмичарка Јелена Тодоровић (тренира већ осам година) која ће трчати 400 и 800м као и шеснаестогодишња даровита спринтерка Миа Милић. Тренер Гајић каже да ће убудуће бити знатно мање медаља за такмичаре из унутрашњости Србије јер такмичари из Београда и Новог Сада свакоднево тренирају у дворанама док се остали сналазе како знају и умеју. Наравно, велика предност је на страни Новосађана и Београђана.

Љ.Г.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*