PREMIJERA CAROBNE KUTIJE

VELIKI TEATAR u okviru svoje 11 sezone, u utorak, 28.02.2017.godine, u 11 časova, realizuje premijeru predstave ČAROBNA KUTIJA po tekstu Tode Nikoletića, u režiji Bojana Miloradovića. Ova zanimljiva predstava, biće premijerno odigrana za đake osnovne škole „17.oktobar“.
U predstavi igraju: Ratko Petrović, Aleksandar Bradić, Uroš Lazović, Bojan Miloradović.

Reč reditelja o predstavi:
ČAROBNA KUTIJA je uzbudljiva predstava, prepuna komičnih scena i vedrih replika. U predstavi je posebno naglašen karakter aktera sa odličnom transformacijom kroz likove. Osim toga, predstava pleni koloritom, autentičnim kostimima, scenografijom i dinamičnom muzikom. Scenski jezik je primeren dečijem uzrastu, a siže drame njihovom poimanju, znatiželji i interesovanju za tematiku vezanu za drugarstvo, zdravo odrastanje i značaj pozorišne igre u svemu tome. Najvažnija funkcija ove predstave je razvijanje ljubavi prema pozorišnom stvaralaštvu i estetizacija pozorišne publike.
Radnja je smeštena u domu glavnog junaka po imenu Toto, koji se na komičan način susreće sa mnoštvom problema (dramskih prepreka), koje mu nameće stariji brat Tatii. Očekujući zanimljive goste, Toto uspeva da prevaziđe sve probleme i na kraju pošalje poruku, najmlađoj publici, o značaju drugarstva, ljubavi i pozorišne igre, a sve zarad kvalitetnijeg odrastanja i sazrevanja dece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*