PREDSEDNIK VUCIC NA PASULJANSKIM LIVADAMA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko ne zna kako će u budućnosti izgledati razgovori Beograda i Prištine ali da će ih sigurno biti.
„Postavlja se pitanje da li ćemo posle ovoga razgovarati, razgovaraćemo, a kako, niko ne zna kako. Kako ja da gledam (predsednika Kosova Hašima) Tačija i ove koji su naredili prebijanje Marka Đurića“, rekao je Vučić i dodao da je medjunarodnim zvaničnicima rekao da „puste malo vremena da prodje, pa da će videti“.
On je rekao da se postavlja pitanje poverenja između Beograda i Prištine i dodao da on zna da su hapšenje Đurića naredili Tači i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.
„Sačuvaćemo mir, a šta ćemo dalje, ni sam ne znam šta bih vam rekao“, rekao je Vučić.
On je rekao da, suštinski, prištinski zvaničnici ne žele Zajednicu srpskih opština, da žele da ona bude u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, koji bi ZSO sveo na nivo nevladine organizacije“To treba da bude NVO čiji će članovi moći da žvaću žvake kad im dozvole Tači i Haradinaj“, rekao je Vučić.
On je kazao da Srbi sa Kosova i Metohije neće sami pokušati da formiraju ZSO već da su spremni da to učine u skladu sa Briselskim sporazumom i onim što su predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj rekli prethodnih dana o zajednici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*