PRED TRADICIONALNI VATERPOLO TURNIRU U JAGODINI


– TRADICIJA KOJA OBEĆAVA
– Da li će najtrofejniji srpski sport konačno dobiti zatvoreni bazen i u gradu sportova – Jagodini ?
Tradicionalni memorijalni vaterpolo turnir koji se igra u znak sećanja na sve preminule članove VK ,,Jagodina“ biće održan 15. avgusta na bazenima ,,Akva parka“ u organizaciji istoimenog vaterpolo kluba a pod pokroviteljstvom Jagodinskog sportskog saveza (JASSA).
Ove godine na ovom znamenitom turniru učestvovaće četiri ekipe, od kojih su dve iz Požarevca a po jedna iz Bora i grada domaćina. Valja podsetiti da vaterpolo klub ,,Jagodina“, koji je osnovan još 1946. godine i jedan je od najstarijih u Srbiji, već dugi niz godina organizuje turnire za seniore, juniore i kadete, a na njima su nastupali i naši najpoznatiji klubovi kao što su ,,Partizan“, ,,Crvena zvezda“, ,,Radnički“ iz Kragujevca i drugi.
– Pozivamo sve prijatelje vaterpola u Jagodini da dodju 15. avgusta na bazene ,,Akva parka“ i uživaju u čarolijama najtrofejnijeg srpskog sporta i pomognu jagodinskim vaterpolistima da pobede na ovom turniru. Dobro bi bilo kada bi se pronašla mogućnost da plivački i vaterpolo klub ,,Jagodina“ konačno dobiju jedan zatvoreni bazen kako bi se nastavila tradicija ovih sportova koji u gradu na Belici egzistiraju duže od sedam decenija a davali su i državne reprezentativce, rekordere, internacionalne sudije itd. Mislim da vaterpolo i plivanje u Jagodini to svakako zaslužuju, a jedna od mogućnosti je i pokrivanje bazena pored ,,Jagodinske pivare“ – reči su Zorana Ćirića, predsednika VK ,,Jagodina“.
– B.DŽ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*