PESMA SRPSKOG PERA

PLAVI ANDJEO

Kiša je padala
U pratnji sumraka.
Pomislio sam
Na plavog andjela.

Da li je to san ili stvarnost ?

Okrenuo sam se
I pogledao stvarnosti u oči.

Dušan Tomić

Dušan Tomić rodjen je 8. januara 1960. godine u Jagodini. Diplomirao je na Višoj ekonomskoj školi u Novom Sadu. Živi u Bagrdanu, a radi u Jagodini. ,,Večiti“ ili ,,uvek aktuelni mladoženja“ piše poeziju, prozu i aaforizme koje je objavljivao u više listova, časopisa i književnih zbornika. Godine 2002. u izdanju Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug i Književnog kluba ,,DJura Jakšić“ iz Jagodine pojavila mu se knjiga poezije i proze pod naslovom ,,Plavi andjeo“.
– U slučaju Dušana Tomića, darovitog pesnika iz Bagrdana kod Jagodine, reč je, pre svega, o ljubavi čoveka prema ženi, kao i ljubavi čoveka prema zavičaju, ali se iza tih prilično transparentnih i snažnih osećanja mogu otkriti i drugi slojevi – što ovoj poeziji daje i pečat višedimenzionalnosti čime, naravno, samo dobija na kvalitetu – zabeležila je književna kritika o ovoj kvalitetnoj knjizi koju je izvanredno ilustrovao počivši jagodinski slikar Momčilo Popović.
Dušan Tomić je i vepoma aktivan i u društvenom životu i jedan je od najagilnijih članova KUD-a ,,Sveta Milanović Pote“ i jedan od utemeljivača manifestacije ,,Živkovi dani“ kja se održava u Bagrdanu u spomen na značajnog metafizičkog pesnika Živka Jevtića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*