PEDJI JOŠ JEDNA NAGRADA

Pedja Trajković prvi laureat nagrade ,,Čudni zec“
U okviru Sajma knjiga koji se održava u Nišu po prvi put je uručena nagrada ,,Čudni zec“ u spomen na Duška Radović koji je rodjen u ovom gradu i koja će se i ubuduće dodeljivati najdoslednijim nastavljačima radovićevske tradicije u srpskoj književnosti za decvu i mlade.
Pedja Trajković nagradjen je za zbirku pesama ,,Svakog petka, utorkom u sredu“, a najužen izboru bila je i zbirka pesama Milovana Danojlića i roman Dejana Aleksića.
Poznati jagodinski pesnik, ilustrator, satiričar, dramski pisac i osnivač prvog srpskog kabarea za decu ,,Šarena radionica“ do sada je objavio oko 40 knjiga i osvajao brojne značajne nagrade, medju kojima su ine sa ,,Zmajevih dečjih igara“ u Novom Sadu, sa više konkursa Radio – Beograda, nagradu za najbolji savremeni komediografski tekst na ,,Danima komedije“ u Jagodini, ,,Zlatnu kacigu“ na Medjunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu, nagrade ,,Žikica Jovanović Čičak“ i ,,Selimir V. Milosavljević“ i druge. Redakcija portala ,,Srpsko pero“ od srca čestita nagradu ,,Čudni zec“ Pedji Trajkoviću.
B.DŽ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*