PARAĆINSKA STAKLARA POVEĆALA PROIZVODNJU I PRODAJU

Srpska fabrika stakla Paraćin, u prethodnom stečajnom postupku, povećala proizvodnju za 20%, prodaju 23 u odnosu na lane, a 46% proizvodnje otišlo je u izvoz.

„Proizvodnja je dostigla 4.500 tona na mesečnom nivou, a prodaje je rekordna za poslednjih pet godina sa tedencijom rasta i u idućoj godini“, saopštio je danas menadžmenta SFS.

„SFS, pored izvoza od 46 odsto, pokriva 50 odsto domaćeg tržišta“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su u Staklari „investirana i značajna sredstva u sređivanje i održavanje proizvodnih mašina i nabavljen je veliki broj novih alata“.

„U skladu sa svojim mogućnostima, a u najvećoj meri, SFS izmiruje obaveze prema svim dobavljačima, kao i za struju i gas“, saopštava menadžment i napominje da je Staklara „lagerivala potrebne sirovine za celokupan zimski period, što znači da redukcije proizvodnje neće biti, kao nekih ranijih godina“.

Menadžment ističe da se svim angažovanim licima u SFS, „na vreme isplaćuju zarade, radnici uredno ostvaruju svoja prava na penziono osiguranje, zapošljavaju se mladi stručni kadrovi, spremni da rade i uče“. U saopštenju se kaže i da se manadžment „svim silama trudi da svakodnevno unapređuje uslove rada i konstatntno radi na poboljšanju i produktivnosti fabrike i na njenoj stabilnosti“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*