Palma predvodi delegaciju Jagodine u poseti Turskoj

Dvadesetočlana privredno-politička delegacija grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije i predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom otputovala je jutros u četvorodnevnu posetu Turskoj.

U delegaciji su i gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, kao i vlasnici kompanija „Jela“, „Testeral“, „Alfa“ i „Neimar“ iz Jagodine.

„Turska je veoma važna zemlja za Srbiju u privrednom i političkom smislu, a odnosi Beograda i Ankare nikada nisu bili bolji nego poslednjih godina, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću“, izjavio je Marković pred polazak.

On je dodao da će delegacija u Ankari imati razgovore sa ministrima Vlade Turske kao i sa predsednikom parlamenta i narodnim poslanicima.

Prisustvovaće i sastanku vladajuće turske AK partije.

Prema njegovim rečima, delegacija će u Istanbulu i Ankari razgovarati i sa nekoliko potencijalnih investitora, koji imaju nameru da otvore fabrike u Jagodini i obići će više kompanija u ta dva grada.

„Pored političkog i privrednog, ova poseta ima i turistički značaj jer su građani Turske poslednjih godina najbrojniji turisti u Srbiji, a Jagodina ima na tom planu šta da ponudi, pored industrijske zone gde se očekuje izgradnja nekoliko fabrika“, zaključio je on.

Komentara

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*