PALMA-NEIZVESNE KANDIDATURE ZA PREDSEDNIKA

Председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма, изјавио је на конференцији за новинаре посвећеној недавној посети САД где је као једини политичар из Србије присуствовао инаугурацији Доналда Трампа, да је у Вашингтону договорено да средином ове године у Јагодину дође између 7 и 10 америчких градоначелника и десетак инвеститора из САД.
Говорећи о својој посети САД, Марковић је рекао да је амбасада Србије у главном граду САД, једина без обележја.
„ Нема заставе Републике Србије и нигде не стоји натпис да је то амбасада Србије. Питао само амбасадора Ђерђа Матковића зашто је то тако, а он ми је одговорио да у тој улици и на тој згради не могу да стоје никакве симболи. Ми смо онда обишли Вашингтон и видели да испред сваке амбасаде стоје заставе и обележја државе из које су те амбасаде“ , истакао је и посебно нагласио да амбасадор Матковић и наше особље у Вашингтону добро раде свој посао, успостављају контакте, те да је, цитирајући амбасадора, рекао да је на једном скупу, на питање Матковића Трампу, да жели да дође до састанка премијера Србије Вучића и председника САД, Трамп, одговорио : „ Организујте то“ .
„ У Вашингтону сам разговарао и са бившим замеником директора ЦИА, Стивом Мајером који је био задужен за Балкан и он све зна шта се дешавало и шта се дешава у Србији, као да живи у Поморавском округу. Питао сам га да ли зна ко сам и шта радим, а он ми је испричао моју биографију и чак нешто што ни ја нисам знао и његово име сам добро упамтио“ , рекао је Марковић.
На новинарско питање да ли ће нови председник САД Доналд Трамп добити воштану фигуру у Музеју воштаних фигура у Јагодини, као председник Руске Федерације Владимир Путин, Марковић је одговорио да он то треба да заслужи.
„Да би правио воштану фигуру неког председника он пре свега мора да има одређене заслуге, а када је реч о господину Трампу мора да прође једно одређено време да видимо како ће нова админстрација САД да се односи према Србији. Оно што ми из Србије тражимо је да се више не примењује сила када се одлучује о Србији, већ да критеријум буде право и правда“, рекао је Марковић.
Србија, како је навео, треба што пре да направи контакт са новом администарцијом САД и да се представи онаква каква јесте, користећи бивше амбасадоре који када им се заврши мандат у Србији на нашу земљу гледају другачије него док су били овде.
„Ко не сарађује са Америком, нема добру економску будућност. Србија треба да сарађује са Америком, пре свега што је на самом почетку свог мандата Трамп изјавио да хоће да сарађује са Русијом, а Србија са Русијом има најбоље односе на свету и то је један добар показатељ за неко будуће време“, поручио је председник Скупштине града Јагодина.
Говорећи о предстојећим председничким изборима, Драган Марковић Палма је изјавио да ће се кандидовати за председника Србије, ако се за ту функцију не кандидују председници СНС и СПС Александар Вучић и Ивица Дачић.
Марковић је рекао да на састанку код председника СНС Александра Вучића коме је присуствовао са председником СПС Ивицом Дачићем, није било речи о кандидатури ни о томе ко ће бити кандидат за председника.
„Ја сам рекао на том састанку, ако се не кандидује Дачић из коалиције СПС-ЈС, ја ћу да се кандидујем. Ако се кандидује Вучић из ове велике коалиције, ја нећу да се кандидујем и Дачић се изјаснио да ни он неће“, рекао је Марковић на конференцији за новинаре. Он је најавио да ће поново имати састанак за око недељу дана и изразио наду да ће тада бити тема ко ће бити кандидат.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*