Одржана 13. седница Скупштине града Јагодине

Одборници коалиције Јединствена Србија, Социјалистичка партија Србије и одборници Српске напредне странке за 11 минута су усвојили десет тачака и 17 подтачака дневног реда.

Одборници Скупштине града Јагодине су усвојили одлуку о финансијској подршци породицама која обухвата финансијску помоћ незапосленим трудницама и породиљама, као и новорођеној деци, а све у циљу повећања наталитета. На основу ове одлуке незапослене труднице и породиље, које испуњавају утврђене критеријуме, остварују право на 12.000 динара месечно. Сваком новорођеном детету незапослених родитеља, следоваће по 200 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије, од дана ступања на снагу ове одлуке 1.јануара 2018.године.

Разлог за доношење ове одлуке је брига локалне самоуправе да пружи социјалну заштиту материјално угрозеним породицама, а у циљу повећања наталитета. Ову помоћ локална самоуправа у Јагодини додељује годинама уназад.

Финансијска помоћ у износу од 200 евра додељује се породици за погребне трошкове у случају смрти члана породице, а усвојена је и одлука да се оболелима од малигних болести једнократно помогне са по 5.000 динара а ако су у питању деца до 18 година да се овај износ увећа за 100 одсто.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*