NOC MUZEJA U POMORAVLJU

Muzeji Jagodine, Ćuprije i Paraćina i Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu uključiće se večeras u manifestaciju „Noć muzeja“, sa bogatim programom.
„Noć muzeja“ u Zavičajnom muzeju u Jagodini u znaku je replika opreme i naoružanja srednjovekovnih ratnika i tehnika viteških borbi, koje će demonstrirati članovi Viteške družine „Crni medved“ iz Jagodine. Posetioci će moći da vide i stalnu postavku.
U Muzeju voštanih figura, jedinom u Srbiji, vodič kroz muzej Nataša Nikolić, posetiocima će održati predavanje na temu „Vuk Karadžić i reforma jezika“, a prigodan koncert će izvesti polaznici Muzičke škole iz Jagodine.
U ovom muzeju, pored 30 figura istaknutih kulturnih, javnih, političkih i sportskih ličnosti je i figura Vuka Karadžića.
„Noć muzeja“ u Ćupriji, ispred Zavičajnog muzeja, najaviće pucnjevi iz trešnjevog topa, koji je dejstvovao sa Ivankovca, u vreme „Boja na Ivankovcu“, u 20 sati u ovoj ustanovi biće otvorena izložba „Dizajn iz doba Juge“.
U Paraćinu su priredili „Arheološku radionicu“, a u Prirodnjačkom centru u Svilajncu „strašne guštere“.
U Muzeju naivne i marginalne umetnosti, za posetioce su pripremili izložbu slika „Iz dva ugala“ Milanke Dinić i skulptura Saše Patrovića – Berdijca i biće promovsan šesti broj Magazina „ART“ za naivnu i marginalnu umetnost.
Biće otvoren i Muzej ugljarstva u Senjskom Rudniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*