NA VISOKOJ ŠKOLI ZA VASPITAČE U ALEKSINCU STIHOVI DŽAKOVIĆA

Na Visokoj školi za vaspitače u Aleksincu mlada studentkinja iz Bagrdana kod Jagodine Nevena Sretenović položila je seminarski rad kao deo ispita na temu ,,Poezija za decu Baja Džakovića – stil i jezik“ kod profesora dr Predraga Jašovića i dobila ocenu osam i maksimalnih 20 poena. Radi se o pesmama iz knjige ,,Doživljaji malog Vlade“ koju je prvo objavila Književna omladina Jagodine 1998. godine, a potom, kao drugo izdanje, i ,,Beosing“ iz Beograda 2003. godine Oba izdanja ilustrovao je ugledni srpski književnik, dramski pisac i ilustrator Pedja Trajković, a o pomenutoj knjizi pohvalno su se izražavali i Miroslav Dimitrijević, Žarko Milenić, Borislav Radosavljević, Vladimir D. Janković,dr Predrag Jašović i drugi ugledni književnici.
Valja podsetiti da je još 1991. godine Slobodan Bovan Tešić, dugogodišnji glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Branka Pleše ocenom 9 monodramom ,,Priča o pobratimu“ Baja Džakovića.

2 Comments

  1. Браво Бајо, мајсторе! Честитам младој студенткињи, а посебно теби. Ниси никакав признати песник док не уђеш у укрштене речи и док се о твојим књигама не пишу семинарски, дипломски, итд.
    Поздрав, Жикић!

  2. P.S.
    Заборавио сам да кажем да си у укрштене речи одавно ушао , то сам ти већ тада, пре две-три године јавио!
    Жикић

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*