MLADI JAGODINCI SKIJALI U POTOKU

Na skijalištu u Izletištu „Potok“ u Jagodini danas je, u organizaciji Jagodinskog sportskog saveza (JASA), održano takmičenje u skijanju učenika osnovnih škola ovog grada.

Na takmičenju, kojem je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, učestovalo je 115 takmičara, od prvog do osmog razreda u konkurenciji i devojčica i dečaka. Uz diplome i medalje, najbolji su i novčano nagrađeni sa 1.000 do 5.000 dinara, izjavio je na skijalištu sportski direktor JASE Zoran Gligorijević.

On je dodao da je, van konkurencije, bilo i takmičara predškolskog uzarsta „jer je bio veliki interes i nismo mogli da ih odbijemo“.

Gligorijević je istakao da je reč o prvom takmičenju, koje je održano pod sloganom „Budi prvi šampion u skijanju u svom gradu“.

Skijalište u Jagodini, sa sistemom za osnežavanje, otvoreno je 4.januara, zahvaljujući donatorima Skupšine grada.

„Od otvaranja, Školu skijanja, na Skijalištu, prošlo je 300 učenika ovdašnjih škola. Škola je bila besplatna, vodili su je profesori sporta i fizičke kulture, dok je u drugim ski centrima u Srbiji ‘koštala’ 200 do 300 evra“, rekao je Gligorijević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*