МЕЂУНАРОДНИ ВИШЕБОЈСКИ МИТИНГ-ДАВИД И СТРАХИЊА РЕКОРДНО

БЕОГРАД – Двојица најбољих атлетичара Вожда, репрезентативац Давид Јовановић и супер талентовани скакач Страхиња Радојевић већ на почетку нове дворанске сезоне остварили су одличне резултате и личне рекорде. Они су учествовали на међународном вишебојском митингу у Београду у оквиру кога су одржане и неке појединачне дисциплине а у којима је наступио Давид Јовановић док се Страхиња по први пут такмичио у спринтерском тробоју.
Старији и искуснији Јовановић трчао је овога пута на 60 и 200 метара и у обе дисциплине освојио друго место, иза годину дана старијег првака Босне и Херцеговине Ивана Видовића који је, да би победио Давида, оба пута морао да постави нови државни рекорд БиХ! Без обзира на пласман, Давид је у овој трци постигао лични рекорд са резултатом 7,34 секунди док је исти успех остварио и на стази од 200м коју је претрчао за одличних 23,34 секунди. Оба резултата нешто су слабија од важећих клупских рекорда за јуниоре а које држи још увек наш прослављени тркач Слободан Мирић. Тренер Љубиша Гајић каже да је врло задовољан Давидовим наступом јер овај талентовани момак још увек није ни почео да ради брзину а на овај митинг је дошао из пуног тренинга. Давидови резултати биће све бољи и бољи како буде радио на брзини а циљ овогодишње зимске сезоне је наступ на Балканским играма за јуниоре у Истанбулу, средином фебруара следеће године.
За разлику од Давида, Гајићев млађи пулен Страхиња Радојевић, не само да је победио у све три дисциплине тробоја у конкуренцији пионира већ је у све три поправио своје личне рекорде а при том оборио и два клупска рекорда! Он је прво у трци на 60м препоне убедљиво био први са одличних 9,20 секунди мада му је ова била прва трка у животу у овој дисциплини! Ипак, он је трку истрчао врло коректно, у трокорачном ритму, а резултат би био још бољи да није мало „заспао“ у блоку.
После тога, у трци на 60 метара „глат“, опет убедљива победа али овога пута са новим клупским рекордом који сада износи 7,75 секунди. Видело се да је спреман за још бољи резултат али је опет застао на старту што и не чуди јер и он, као и Давид, још увек није почео да ради брзину па самим тим ни ниски старт. Шлаг на торту Страхиња је ставио на крају тробоја, у његовој специјалности – скоку у даљ. Мада већ помало уморан а и хедикепиран јер је имао право само на три покушаја, он је у првој серији забележио скромних 5,78м и то због кратког залета. У другој серији био је већ знатно бољи (5,89м) а онда је у последњој серији забележио свој нови лични али и клупски рекорд 6,01м. Први пут у каријери Страхиња је скочио преко 6 метара што је за његов узраст веома добар резултат. И не само то – тренер Гајић сматра да ће Страхиња до краја зимске сезоне успети да надмаши и клупски рекорд на отвореном који износи 6,23м. Ако у томе буде успео, а што је сасвим реално очекивати, у летњој сезони можемо се надати скоковима од око шест и по метара а са тим резултатом већ је сасвим близу и кадетска репрезентација Србије!
Дакле, мушки део Јагодинаца показао се у најбољем могућем светлу а сада треба видети како ће се показати и женски део на челу са државном репрезентативком Маријом Стојадиновић коју успешно прате младе али искусне такмичарке Јелена Тодоровић и Тијана Ђурђевић.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*