Marković: Protesti smešni, koalicija SPS-JS sa SNS još mnogo godina

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da su protesti smešni i da „ne mogu ugroziti stabilnost države, ekonomski napredak, ni sve bolju međunarodnu poziciju Srbije“, a da bi se u slučaju raspisivanja izbora izgubilo vreme na kampanju i formiranje vlade.

„Ukoliko bismo sad išli na birališta, a ne vidim zašto, kada postoji ogromna skupština većina, izgubili bismo minimum šest meseci za kampanju i formiranje vlade i opalo bi interesovanje investitora. To bi zakočilo i rešavanje problema Kosova i Metohije“, rekao je Marković za Večernje novosti.

On je kazao da ne odlučuje o vanrednim izborima, kao ni o tome ko će sedeti u Vladi, ali da se broj ministara za koje misli da treba da odu iz nje popeo sa dva na tri.

Poručio je da je spreman za izbore na kojima očekuje da koalicija SPS – JS osvoji više od 15 odsto glasova, kao i da će ta koalicija ako izbori budu raspisani imati sa čim da izađe pred građane.

Marković je kazao da se lider SPS Ivica Dačić i on nisu prepoznali u izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neki iz SNS, ali i pojedini koalicioni partneri već prave dilove sa opozicijom.

„Zašto bismo menjali nešto što je dobro. Mislim da će ta koalicija sarađivati još mnogo godina“, kazao je on.

Povodom protesta, Marković je rekao da je jedini zahtev demonstranata ostavka predsednika Vučića koji je dobio skoro 60 odsto na izborima za predsednika Srbije, a da bi razumeo da se bune jer hoće više radnih mesta.

„Da ne govorim o tome da je 90 odsto tih opozicionara već bilo na vlasti, građani ih odlično poznaju i sigurno neće glasati za povratak na staro“, kazao je Marković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*