KONOVALOV I PANTELIC NA KROVU SVETA

Kik bokser ‘Palminih tigrova’ Aleksandar Konovalov odbranio je u Jagodini titulu prvaka sveta, a njegov klupski kolega Nemanja Pantelić postao je prvak Evrope.

Konovalov je titulu profesionalnog prvaka sveta drugi put odbranio pobedivši nokautom na početku prve runde Portugalca Viktora Koimbru u disciplini lou kik do 64,5 kilograma.

Nemanja Pantelić je titulu profesionalnog prvaka Evrope osvojio pobedivši sa 3:0 Italijana Marija Nanija u disciplini K1 do 78,1 kilograma.

Šampionski pojas Konovalovu je uručio sportski direktor Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić, a Panteliću selektor kik boks reprezentacije Srbije Neven Dondur.

Održane su i uvodne borbe, Predrag Konovalov pobedio je Asima Šaćirija iz Bora, a Veljko Ražnatović pobedio je posle dva nokauta prekidom u drugoj rundi Bugarina Krastija Jordanova u kruzer kategoriji do 90,7 kilograma.

Danijel Memedovski pobedio je sa 3:0 Miroslava Mazića, Aleksandar Djordjević je istim rezultatom bio bolji od Pavla Pantovića, dok je Dušan Radović sa takodje 3:0 pobedio Nikolu Mančića.

Mečeve u jagodinskoj sportskoj hali su gledali vlasnik „Palminih tigrova“ i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar energetike Aleksandar Antić, kao i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivica Tončev.

Prisustvovali su i amabasador Kine Li Mančang, predstavnici ambasada Egipta, Turske, Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i predstavnici političkog i društvenog života Jagodine i Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*