KONKURS SRPSKO PERO 2017

Савет Свесрпског књижевног фестивала младих писаца Јагодине и Народна библиотека Јагодине расписали су 32. конкурс за традиционалну књижевну награду „Српско перо 2017“.
Награда „Српско перо“ се састоји од уникатне повеље, новчаног износа и уметничке слике, дар Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, и биће уручена на завршној свечаности, која ће се одржати у Јагодини у јуну, поводом Видовдана.
Право учешћа имају млади писци Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, до 35 година старости, који стварају на српском језику, речено је Танјугу у Савету фестивала.
Радове без обзира на жанр (песма, прича, есеј, драмски текст…) дужине до десет куцаних страница треба послати под шифром у три примерка, најкасније до 15. маја.
У посебној коверти треба послати решење шифре и основне библиофилске податке, кажу у Савету.
Радове ће оцењивати стручни жири састављен од књижевника Јагодине и Београда, а осим лауреата, на завршној свечаности посвећеној Видовдану, учестоваће и најуспешнијих десет учесника конкурса.
Тада ће бити промовисан и зборника са 30 најуспешнијих радова пристиглих на овај конкурс, рекао је Танјугу уметнички директор фестивала Бајо Џаковић.
У оквиру завршне свечаности биће уручена и награда за свеукупан допринос културној баштини Србије „Златни орфеј“ писцу Србије и „Поморавски орфеј“ најуспешнијем писцу Поморавља, напоменуо је Џаковић, а по први пут биће додељена награда „Пергамент“ за најбољу прву објавњену књигу на српском језику без обзира на жанр.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*